4

Surdeig i Aftenposten

Å bake med surdeig er trendy. Det siste året gav Morten Schakenda ut boken «Om boller og brød» med mye surdeigstoff og tidligere på året gikk serien til Camilla Plum «Boller av stål» på NRK, hvor et av programmene var dedikert til gamle bakemetoder.

Lørdag 20. februar hadde Aftenposten og deres Yngve Ekern en helside om surdeigsbaking. Undertegnede har vært en stor fan av norges mest kjente matjournalist, og det var en stor ære å bli intervjuet til denne saken.

Last ned artikkelen her som pdf

Les den på Din Mat

4 kommentarer til Surdeig i Aftenposten

 1. Aud sier:

  Jeg leser om hvordan man lager surdeigskultur i Aftenposten.
  Følger oppskriften nøye, men hittill(14dager) er det bare bobler, ingen heving til dobbelt størrelse.
  Så leser jeg oppskriften på surdeig.no, og den synes å være ganske annerledes! Bør jeg starte på nytt etter oppskriften på surdeig.no???????

 2. Terje sier:

  Jeg trenger noen tips (oppskrifter) til hva jeg kan bruke den massen jeg tar av mens surdeigen står og utvikler seg – det blir jo faktisk en del etterhvert. Har lest noe om at det kan brukes i vafler eller pannekaker, men jeg trenger litt starthjelp. Er det noen som har noen gode oppskrifter å dele med meg?

 3. Surdeig sier:

  @Terje Som regel kan du bare tilsette noen spiseskjer sukker og noen egg for ca. en liter deig. Ha i nok melk til at den får riktig konsistens. Stek i vaffeljern, smurt form i ovn eller i stekepanne. Du kan også bruke deigen til gulrotkake eller krydderkake.
  Selv om selve deigen er ganske sur, forsvinner dette under steking og gir istede en behagelig syrlighet som i kefir o.l.
  @Aud I Aftenposten var det en litt forenklet utgave, men har du bobler har du liv. Det du trenger å gjøre er å bruke mindre vann, slik at boblene hever deigen istedefor å gli uforhindret gjennom.

 4. Inger M.Lilleholt sier:

  Hei!
  Har prøvd å lage surdeig utallige ganger og har kastet kilovis med melblanding. Fikk inspirasjon igjen etter å ha lest avisartikkel i påsken. Første forsøk var ikke vellykket, men i går begynte jeg på nytt, og i dag er det første gang jeg har fått en melblanding til å heve seg! den lukter ikke surt ennå, så jeg prøver å mate den med en ss mel og røre sammen. Kan jeg forvente at den blir sur hvis jeg fortsetter slik?
  mvh
  Inger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *