Grunnoppskrift: Fint surdeigsbrød
Hvordan bake et fint surdeigsbrød
Kontrastene mellom den sprø skorpen og den myke innmaten gjør dette brødet til en sikker vinner i alle sammenhenger. Brødet bakes i en godt forvarmet ovn, slik at det dannes store boblene inne i brødet.
Surdeig kobles oftest til grovbakst, fordi det først og fremst har vært de typiske grove danske brødene og tysk pumpernickel som har dominert utvalget av surdeigsbrød i våre butikker. Men det er ikke bare i Nord-Europa surdeig har blitt brukt, både Frankrike og Italia bruker surdeig i sine landbrød. Det typiske middelhavs brødet bakes ofte i steinovner hvor temperaturer oppmot 700°C gir de karakteristiske små bobler i den gyllende skorpen.
Et klassisk brød
Dette brødet er inspirert av det det tradisjonelle San Francisco brødet, som egentlig stammer fra franske landbrød. Et klassisk San Francisco surdeigsbrød bakes med en mindre del sammalt hvetemel som gir en litt rikere struktur.