Grunnoppskrift: Hvordan bake grovt surdeigsbrød
Andre heving og steking av brødene
Andre heving
- Du vil se litt bobler på toppen av bollen, og deigen vil ha hevet til ca. 30%. Rør den sammen og tilsett 100 gr. hvetemel.
- Rør inn linfrøene og øs/hell deigen opp i 2 brødformer som er smurt med olje. Formene bør ikke fylles mer enn 3/4 slik at deigen ikke renner over i 2. hevning.
- Dekk til formene og sett dem lunt i 2-4 timer, etter hvor raskt surdeigen din hever.
Steking av brødene
- Brødene skal nå ha hevet opp til kanten av formene og er klar for steking.
- Sett brødene inn i en forvarmet ovn på 200 °C og la dem stå i 15 min før du senker temperaturen ned til 160 °C. La dem deretter stå i ca 1 time.
- Når brødene er ferdigstekt tar du den ut av ovnen og lar dem stå i ca 10 min før du vipper dem ut av formene. Avkjøles på benken til de har nådd romtemperatur.
De ferdige brødene holder seg fint i 4-5 dager i romtemperatur. Hvis du ikke har spist dem opp innen den tid, burde du oppbevare dem videre i kjøleskap. Du kan også fryse brødene.