Grunnoppskrift: Fint surdeigsbrød
Steking av surdeigsbrødet
Hvis alt går som det skal, skal deigen har minst doblet seg i størrelse. Forvarm ovnen til 235°C.
- Mens ovnen holder på å bli varm gjør du klar brødet: Ta forsiktig av plasten du brukte for å dekke til brødet. Semulegrynene skal gjøre at plasten ikke setter seg fast, men har plasten festet seg til deler av brødet må du være ytterst forsiktig så ikke brødet faller sammen.
- Når ovnen har nådd sin temperatur, setter du brødet forsiktig inn på en av de nederste rillene i ovnen. Stekes på i 25 minutter, eller til de har fått farge og lyder hult om du banker på dem.
- Avkjøles på rist til det har blitt kaldt. De første dagene kan det være lurt å oppbevare brødet bare et kjøkken hånkle så skorpen holder seg sprø.
Dette er best de første dagene, og kan oppbevares i en kjøkkenklede for å holde skorpen sprø.
Tips: Har du en pizza-steinplate så kan du steke brødet på denne istede. Forvarm den i ca en halv time og løft det ferdig hevede brødet direkte over på denne.