Når jeg forteller at jeg baker surdeigsbrød, er ofte det første spørsmålet jeg får: “Så hva er bedre med surdeig?” Her kommer en liste med noen av de gode grunnene til å bake med surdeig. Kommer du på noen flere? Skriv dem i kommentarfeltet nederst!
Mange gode grunner til å bake med surdeig
- Du liker godt brød. Surdeig vil gi deg en enda bedre smaksopplevelse enn selv de beste brødene du får kjøpt!
- Du er mye aktiv og har et høyt energibehov. Brødskiver er et sunt, raskt og billig alternativ for mat som kan spises nårsomhelst og hvorsomhelst!
- Du er opptatt av hva du får i deg. Ved å bake ditt eget surdeigsbrød har du full kontroll på at maten du spiser verken innholder tilsetningsstoffer, dårlige fettyper eller melsorter du ikke tåler!
- Du og din familie baker allerede flere ganger i uken. Med din egen surdeigskultur slipper dere å ha gjær i huset, men kan istedet holde dere med deres egen surdeig!
- Fordi surdeigsbaking innebærer kaldheving over lengre tid, gir det deg større frihet under bakeprosessen siden du kan ta utbaking og steking når det passer deg!
- Når du baker grove surdeigsbrød, trenger du ikke å kna deigen i det hele tatt. Du bare rører komponentene sammen, og lar naturen gjøre resten av jobben!
- Du tåler ikke hvetemel. Med surdeig kan du bake bake med bare rug! (Vi anbefaler ca 10% hvetemel i rugbrød, men du vil få et meget godt resultat selv med bare rug)
- Du ønsker å bake kun med fullkornsmel. Bare surdeig gir deg et godt resultat helt uten fint mel!
- I menneskenes historie har vi spist surdeigsbasert brød mye lengre enn vanlig gjær brød. Vår kropp bør derfor være bedre tilpasset surdeigsprodukter
Hvorfor baker du med surdeig?
Bruk kommentarfeltet nederst for å fortelle hvorfor DU baker med surdeig!
Liker langsomt tilberedt mat
Saftig, bli ikke tørt, laaang holdbarhet (minst 7 dager), god smak (barna blir også fort vant til smaken) supergrovt = supersunt, enkelt å lage, jevnt resultat.