2

Gode grunner til å bake med surdeig

Å lage sin egen surdeigskultur og siden bake brød med den er gøy. Men som med alt nytt er det en liten terskel før man kommer inn i den gode vanen. Trenger du et dytt for å komme igang, så les denne artikkelen!

Når jeg forteller at jeg baker surdeigsbrød, er ofte det første spørsmålet jeg får: “Så hva er bedre med surdeig?” Her kommer en liste med noen av de gode grunnene til å bake med surdeig. Kommer du på noen flere? Skriv dem i kommentarfeltet nederst!

Mange gode grunner til å bake med surdeig

 • Du liker godt brød. Surdeig vil gi deg en enda bedre smaksopplevelse enn selv de beste brødene du får kjøpt!
 • Du er mye aktiv og har et høyt energibehov. Brødskiver er et sunt, raskt og billig alternativ for mat som kan spises nårsomhelst og hvorsomhelst!
 • Du er opptatt av hva du får i deg. Ved å bake ditt eget surdeigsbrød har du full kontroll på at maten du spiser verken innholder tilsetningsstoffer, dårlige fettyper eller melsorter du ikke tåler!
 • Du og din familie baker allerede flere ganger i uken. Med din egen surdeigskultur slipper dere å ha gjær i huset, men kan istedet holde dere med deres egen surdeig!
 • Fordi surdeigsbaking innebærer kaldheving over lengre tid, gir det deg større frihet under bakeprosessen siden du kan ta utbaking og steking når det passer deg!
 • Når du baker grove surdeigsbrød, trenger du ikke å kna deigen i det hele tatt. Du bare rører komponentene sammen, og lar naturen gjøre resten av jobben!
 • Du tåler ikke hvetemel. Med surdeig kan du bake bake med bare rug! (Vi anbefaler ca 10% hvetemel i rugbrød, men du vil få et meget godt resultat selv med bare rug)
 • Du ønsker å bake kun med fullkornsmel. Bare surdeig gir deg et godt resultat helt uten fint mel!
 • I menneskenes historie har vi spist surdeigsbasert brød mye lengre enn vanlig gjær brød. Vår kropp bør derfor være bedre tilpasset surdeigsprodukter

Hvorfor baker du med surdeig?

Bruk kommentarfeltet nederst for å fortelle hvorfor DU baker med surdeig!

Kunnskap er nøkkelen til bedre baking. I større bokhandler vil du finne mange alternativer!

2 kommentarer til Gode grunner til å bake med surdeig

 1. Inger Lise larsson sier:

  Liker langsomt tilberedt mat

 2. Surka sier:

  Saftig, bli ikke tørt, laaang holdbarhet (minst 7 dager), god smak (barna blir også fort vant til smaken) supergrovt = supersunt, enkelt å lage, jevnt resultat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *